Utläggningssystem för flytgödsel

WIP Innovation har genom vårt unika samarbete med Roelama, som är en holländsk utvecklar- och tillverkare av specialiserade lösningar för applicering av flytgödsel.

All utveckling och tillverkning av maskiner sker i ett joint-venture samarbete mellan Roelama och WIP Innovation i egen regi i Holland.

Detta innebär att produktionen av våra maskiner kännetecknas av korta beslutsvägar och specialisering i kundspecifik och innovativ maskintillverkning. Målet är alltid, att göra maskinerna med högteknisk standard och användarvänliga i drift.

Släpslangsrampen Octopus

Octopus rampen är optimerad och nyutvecklad för att ge optimala användar fördelar vid utläggning av gödsel. Det finns ett flertal utrustningsmöjligheter till alla modeller enligt önskemål. Modellen Octopus kan även anpassas för gödseltunna. Arbetsbredd: 12, 15 och 18 meter. Vi kan även erbjuda släpslangsramper i arbetsbredderna 24 till 32 meter genom vårt samarbete med Vogelsang.

Släpskosramper och myllningsramper

SleepFlex Pro är en unik optimal släpskosramp för all mark och växande grödor. Rampen är speciellt utvecklad för utläggningssystem med slangmatning, detta genom väldesignade lösningar som ger många driftsfördelar.

  • SleepFlex Pro finns i arbetsbredd 12 meter, och har ett stort urval av utrustning som kan väljas till.

SleepFlex Farmer är en lättare modell med släpsko, som finns i arbetsbredderna 7,2 – 8,0 – 8,8 meter.

pumpunit med lastarm

Pumpenheter

Pumpenhet RPU SA3 är en traktordriven Pumpenhet som optimerar pumpning och styrning för hög spridnings kapacitet och snabba flytt mellan gödselbrunnar. Med hög utrustningsnivå och 8” lastningsarm och turbofiller, ger denna enhet en oslagbar pumpkapacitet.
Pumpenheten finns som bogserad eller med 3-punkt koppling.

Slangvinda

Ideal Slangvinda finns i flertalet modeller med slangkapaciteter från 400 meter till 1400 meter. Alla våra modeller är med dubbel drivning med 2 x Heavy-Duty hydraulik motorer. Ideal slangvinda kan utrustas med A-ram och vi kan även erbjuda special byggda vindor med exempelvis dubbla trummor, ATV plattform och fronttank.

slangvindare
fronttank

Fronttank

För att öka kapaciteten hos ett slangsystem och minska belastningen på rören och pumpar har Roelama utvecklad en fronttank för att inte behöva minska flödet på vändtegen.

Flowmeter och Radiokontroll

TF Flowmeter ger en exakt övervakning av tilldelningen av flytgödsel på fältet. Med ett välintegrerad och använder vänligt styrsystem, har föraren alltid bra övervakning i realtid på den aktuella gödselgivan.

tf-flowmeter
profi-pilot

Radiokontroll och styrning

Profi-Pilot, den topmoderna digitala lösningen för kunder som vil ha lång räckvidd och flertalet funktioner i sin styrning mellan pumpenhet och utläggare.

Kompressorer

APL 350 är en PTO driven kompressor med ett luftflöde på 10.000 liter/min. En oslagbar kompressor för att tömma gödsel- och bevattnings-ledningar. Mobiliteten ger den stor flexibilitet även för rengöring av tröskor, pressar och andra maskiner i fält

Skiv och Svartjordsmyllare: Genom vårt samarbete med flera tillverkare av kan vi även erbjuda lösningar till myllning av gödsel med tallriksredskap och kultivatorer.

Vi erbjuder service & reservdelar till Mastek och Agrometer maskiner, samt utrustning till dessa märken.

Roelama utläggningssystem för flytgödsel logotype