Utläggningssystem för flytgödsel

WIP Innovation säljer flera olika delar och komponenter samt kompletta utläggningssystem för att du ska lyckas med en effektiv gödselutläggning hela säsongen.

Det kan vara en utmaning att gödsla rätt eftersom du måste ta hänsyn till många olika delar, så som regler, miljö och ekonomi. När du sprider flytgödsel kan du använda olika tekniker. Här hos WIP säljer vi bland annat släpslangsramper som används för att applicera gödseln direkt på åkermarken med jämn spridning och en mycket marknära spridning. Vi har även släpskoramper och myllningsaggregat som innebär att gödseln placeras direkt i åkermarken.

Vid utläggning med släpslang behövs förutom en utläggningsramp flera olika produkter och delar. På denna sida hitta ni det mesta ni behöver för att lyckas med gödselutläggningen på just er gård. Vi säljer bland annat slang och slangvinda, pumpenheter, flödesmätning, styrning, radiokontroll och mycket mer.

Släpslangsrampen Octopus

Octopus rampen är optimerad och nyutvecklad för att ge optimala användar fördelar vid utläggning av gödsel. Det finns ett flertal utrustningsmöjligheter till alla modeller enligt önskemål. Modellen Octopus kan även anpassas för gödseltunna. Arbetsbredd: 12, 15 och 18 meter. Vi kan även erbjuda släpslangsramper i arbetsbredderna 24 till 32 meter genom vårt samarbete med Vogelsang.

Släpskosramper och myllningsramper

SleepFlex Pro är en unik optimal släpskosramp för all mark och växande grödor. Rampen är speciellt utvecklad för utläggningssystem med slangmatning, detta genom väldesignade lösningar som ger många driftsfördelar.

  • SleepFlex Pro finns i arbetsbredd 12 meter, och har ett stort urval av utrustning som kan väljas till.

SleepFlex Farmer är en lättare modell med släpsko, som finns i arbetsbredderna 7,2 – 8,0 – 8,8 meter.

pumpunit med lastarm

Pumpenheter

Pumpenhet RPU SA3 är en traktordriven Pumpenhet som optimerar pumpning och styrning för hög spridnings kapacitet och snabba flytt mellan gödselbrunnar. Med hög utrustningsnivå och 8” lastningsarm och turbofiller, ger denna enhet en oslagbar pumpkapacitet.
Pumpenheten finns som bogserad eller med 3-punkt koppling.

Slangvinda

Ideal Slangvinda finns i flertalet modeller med slangkapaciteter från 400 meter till 1400 meter. Alla våra modeller är med dubbel drivning med 2 x Heavy-Duty hydraulik motorer. Ideal slangvinda kan utrustas med A-ram och vi kan även erbjuda special byggda vindor med exempelvis dubbla trummor, ATV plattform och fronttank.

slangvindare
fronttank

Fronttank

För att öka kapaciteten hos ett slangsystem och minska belastningen på rören och pumpar har Roelama utvecklad en fronttank för att inte behöva minska flödet på vändtegen.

Flowmeter och Radiokontroll

TF Flowmeter ger en exakt övervakning av tilldelningen av flytgödsel på fältet. Med ett välintegrerad och använder vänligt styrsystem, har föraren alltid bra övervakning i realtid på den aktuella gödselgivan.

tf-flowmeter
profi-pilot

Radiokontroll och styrning

Profi-Pilot, den topmoderna digitala lösningen för kunder som vil ha lång räckvidd och flertalet funktioner i sin styrning mellan pumpenhet och utläggare.

Kompressorer

APL 350 är en PTO driven kompressor med ett luftflöde på 10.000 liter/min. En oslagbar kompressor för att tömma gödsel- och bevattnings-ledningar. Mobiliteten ger den stor flexibilitet även för rengöring av tröskor, pressar och andra maskiner i fält

Skiv och Svartjordsmyllare: Genom vårt samarbete med flera tillverkare av kan vi även erbjuda lösningar till myllning av gödsel med tallriksredskap och kultivatorer.

Vi erbjuder service & reservdelar till Mastek och Agrometer maskiner, samt utrustning till dessa märken.

Roelama utläggningssystem för flytgödsel logotype