I-grind

I-GRIND maler strå, hö, betor, potatis, spannmål, majs, gödsel och i princip alla former av biomassa med hjälp av en robust hammarkvarn.

Hammarkvarnen består av en kraftfull cylinder med 88 slagor, de är fördelade med 11 slagor på 8 rader. Slagorna slår/drar ned materialet genom ett galler i behållarens botten och river det tills önskat fragment som passerar genom sållen och transporteras bort via urlastningsbandet.

Enkel, robust och otroligt produktiv.

I-GRIND är en enkel men otroligt effektiv hammarkvarn för att få ner de flesta former av biomassa till en storlek och samtidigt öppna deras fibrer. I princip består maskinen av ett chassi, drivning, hammarkvarn, såll, roterande rör, transportbandet och styrning. Alla komponenter i maskinen är tillverkat av starkt material och dimensionerat för hårt arbete.

Speciellt framtagen hammare

De speciellt framtagna slagorna är mycket bredare vid roten än vid slagpunkten. Detta minskar risken för skador på lager på grund av slagornas slitage, detta ökar livslängden för både slagor, lager och axlar i Hammarkvarnen, Samtidigt minskar ljudnivån betydligt. Slagorna är belagda med höghållfast stål vid spetsarna.